Artikel

Ondernemer van de week geworden op 16/3/2016

Geplaatst op 1 jul. 2018 20:17

Foto Dierenplezier Noord1 v4

Spijkenisse - Winkelcentrum 't Plateau beschikt over een grote diversiteit aan ondernemers. Een van hen is Steven de Leede die samen met zijn moeder Wilma de trotse eigenaar is van Dierenplezier Noord.

Familie in Sommelsdijk heeft een ruitersport en dierenspeciaalzaak en Steven werd door hen geïnspireerd om ook iets met dieren te doen. Na een goede voorbereiding en gedegen onderzoek besloten moeder en zoon een dierenwinkel in Spijkenisse te beginnen. 'We hebben gekeken waar er veel honden en katten waren en waar er dus behoefte was aan een dierenwinkel.' Dat bleek Spijkenisse Noord te zijn.

Geen levende dieren
Beiden zegden hun baan op en openende op 1 november 2013 de deuren van Dierenplezier Noord op 't Plateau 12a. Een dierenwinkel zonder dieren. 'Wij zijn tegen de verkoop van levende dieren in dierenwinkels', legt Steven uit. 'De manier waarop de dieren gehouden worden staat ons tegen. Daarbij zitten de opvanglocaties vol met dieren die een goed tehuis zoeken.'

Samenwerking
Dierenplezier Noord werkt samen met de dierenbescherming en de knaagdierenopvang. 'Wij vinden dat mensen voordat ze overgaan tot de aanschaf van een huisdier goede voorlichting moeten krijgen. Zowel de dierenbescherming als de knaagdierenopvang geeft die informatie zodat mensen dieren niet in een opwelling aanschaffen.' In het begin was het voor de klanten even wennen, maar inmiddels weten ze niet beter.

Groot assortiment
Bij Dierenplezier Noord kunt u terecht voor alle benodigdheden voor de kleine, gangbare, huisdieren, zoals hond, kat, knaagdieren, vogels en vissen.Er zijn diverse soorten voeding, waaronder een huismerk voor hond en kat. Een huismerk is voordeliger dan een A-merk, maar ook die laatste categorie is veelal lager geprijsd dan bij de concurrent. Daarnaast is Dierenplezier Noord ook Kroondealer van Prins, een Hollands merk dierenvoer dat niet getest wordt op dieren. Uiteraard zijn er ook hokken, manden en speeltjes verkrijgbaar.

Weegkaart
Als extra service staat er in de winkel een weegschaal waarop u uw huisdier kunt wegen. Op de weegkaart kunt u bijhouden hoe de groei verloopt.

Webshop
Gemak dient de mens en dus heeft Dierenplezier Noord ook een webshop. Via de website www.dierenpleziernoord.nl komt u in de gezamenlijke webshop van de familie in Sommelsdijk. Hier kunt u uw bestelling plaatsen en laten bezorgen of naar keuze in Sommelsdijk of Spijkenisse afhalen. Zijn de bestelde zakken iets te groot en redelijk aan het gewicht? Zet uw auto dan aan de achterzijde van de winkel en Steven helpt u met het inladen van uw inkopen.

Stap dus eens binnen op 't Plateau 12A en ervaar dat er altijd tijd is voor u en uw vragen. En bevalt het product u uiteindelijk niet, dan geldt niet goed, geld terug.

Dierenplezier Noord is geopend op maandag van 12.00 tot 18.00 uur, op dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 9.00-17.00 uur. Meer informatie vindt u op www.dierenpleziernoord.nl en op de facebookpagina.

Bronvermelding: Weekblad Groot Nissewaard.